You are currently viewing Reissuvinkki: Ysitien Lemmikki

Reissuvinkki: Ysitien Lemmikki

Korona-aika ajoi suomalaiset kotimaan matkailun pariin. Menneen kevään myötä läheltä on löytynyt uskomattomia metsäreittejä, uusia kansallispuistokohteita ja lähiseudun mahtavia päiväretkikohteita. Maaseutumatkailu on pienten lasten kanssa mitä parhainta, jo lyhyiden siirtymienkin vuoksi. Tällä viikolla vierailimme ystäväni ja lasten kanssa Ysitien Lemmikissä. Ysitien Lemmikki sijaitsee noin 18km päässä Jyväskylästä Kuopion suuntaan, 9-tien varressa.

Puisto kokonaisuudessaan on kompakti alue, juuri sopivan kokoinen yhden päivän matkakohde. Meillä vierähti puistossa helposti viisi tuntia eläimiä katsellen ja lounastellen. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli jo heti sisääntuloportin jälkeen. Lapset kiinnittivät huomion isoon keinuun, jossa pystyi viisi lasta keinumaan yhtä aikaa. Viisivuotiaan mielestä se oli yksi parhaita kokemuksia koko päivässä, kun ei tarvinnut kenenkään odottaa keinuvuoroa! Puistossa nähtiin mahtava riikinkukko, josta riitti vielä seuraavanakin päivänä kerrottavaa. Puistossa on monenlaisia eläimiä: poroja, minipossu, alpakoita, kanoja, ankkoja, vuohia, poneja, aasi, kissoja, kaneja jne.

Lapset pääsivät myös Elsa-ponia harjaamaan ja Elsa kuljetti lapsia pienessä, söpössä kärryssä. Kaksivuotiaille tämä tuntui olevan retken jännittävin, mutta miellyttävä kohokohta. Puisto on oivallinen pikkulasten retkikohde. Hiekkalaatikkomainen leikkipaikka oli poikien mieleen. Tyttöjä Röllin wc kiinnosti ja herätti kysymyksiä. Ruokailuryhmiä on paljon, joten turvaväleistä on helppoa huolehtia. Käsien pesupaikka, käsidesiä ja muita tarvikkeita löytyi grillipaikoilta, joita niitäkin oli useampi. Omia eväitä on mutkatonta valmistaa, kun mm. puut löytyvät makkaranpaistopaikoilta valmiina. Jos eväät unohtui ottaa mukaan, puistosta saa ostettua erilaisia eväskoreja sopuhintaan. 

Mahtava yksityiskohta puistossa on erillinen pupusaari, tyttöni nimitti sen Pupulandiaksi. Pupulandiassa kanit saavat asustella söpössä pienessä hirsimökissä ja kuljeskella vapaana saaressa. Pupusaareen pääsee pienen lautan avulla ja tytöt halusivatkin kulkea sillä useita kertoja. Sopivan jännittävää aktiviteettia viisivuotiaille. Eläinpuisto on sopivan pieni, jossa isommat lapset pystyvät kulkemaan hyvin keskenään. Tytöt tykkäsivät kovasti tästä vapaudentunteesta.

Sisäänpääsy on kymmenen euroa yli 5 vuotiailta ja viisi euroa 1-5 vuotiailta, vauvat pääsevät ilmaiseksi. Hintaan sisältyy mm. lapsille ponin kärrykyyti sekä grillipaikkojen käyttö. Suosittelen todella lämpimästi eläimistä pitäville ja erityisesti alle kouluikäisten vanhemmille ja lapsille. Tämä oli mahtava ajanviettopaikka. Tällä kertaa sääkin suosi meitä.

Lisätietoja: Ysitien Lemmikki / Palvaniementie 2 41450 Leppälahti / info@ysitienlemmikki.fi

Vastaa