Minusta

Olen Heli, 37v keskisuomalaistunut kahden pienen lapsen äiti. Lukioajoista lähtien minua on kiinnostanut psykologia, liikunta ja erityisesti vuorovaikutus erilaisten ihmisten välillä. Kaveripiirissäni olen saanut lempinimen keittiöpsykologi, sillä rakastan kuunnella ihmisiä ja tutustua heidän elämäntarinaansa. 

Ihmismieli on mielestäni loputtoman mielenkiintoinen aihealue tutkisteltavaksi. Elämänkokemuksen myötä kiinnostuin myös unen, ravinnon, omien uskomusten ja kehomieli -yhteyden  vaikutuksista terveyteen. Tiivistettynä voin siis todeta, että olen hurahtanut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tutkimiseen maaseudun kasvatin silmin. 

Rakastan oppia uutta ja kehittää itseäni, lukeminen on yksi lempiharrastuksistani. Vuosien saatossa olen oppinut, että tärkeintä on kuitenkin säilyttää yhteys itseensä: omiin tarpeisiin, tunteisiin ja omien arvojen mukaiseen elämään. Vasta sen jälkeen pystyy avoimen rehellisiin ja läheisiin ihmissuhteisiin. Tällaista rakentavaa kommunikointia (palautteen antamista ja vastaanottamista) saan harjoitella päivittäin lasteni ja mieheni avustuksella. Tällä oppimismatkalla olen loppuelämän, joten yritettävä nauttia vain kyydistä parhaansa mukaan.

Jo vuosia Tommy Tabermannin runo: Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä. Siinä on haavetta kylliksi koko elämälle! on koskettanut minua. Runo kiteyttää hyvin nykyisen elämänasenteeni: Olla käytettävissä ja lähellä muita, unohtamatta kuitenkaan itseään.